Terug naar alle projecten

Bio-Energie Ede Noord

INTER richt de control room in de derde bio-energie installatie ‘Bio Energie Ede Noord’ van MPD Groene Energie in met werkplekoplossing TITAN. Vanuit het groene warmtenet met diverse duurzame bronnen waaronder drie bio-energie installaties worden ca. 20.000 huishoudens, bedrijven, scholen en sportaccommodaties in Ede voorzien van groene warmte. Zij hoeven hierdoor niet langer gebruik te maken van aardgas en besparen zo tot wel 85% op hun CO2-uitstoot. De bio-energie installaties  maken groene warmte, bio stoom en groene stroom  o.b.v. snoei- en sniphout. Hiervan wordt 80% geleverd uit de directe omgeving van Ede. Het warmtenet in Ede is het duurzaamste warmtenet van Nederland. De laatst aangelegde bio-energie installatie dient nu als centrale control room locatie. Vanuit deze locatie is aansturing van de drie locaties mogelijk.

Christian van Kesteren, Plant Manager bij MPD Groene Energie licht toe: Wij zijn met INTER in contact gekomen vanwege de interessante referenties op de website en het plezierig handelen van de accountmanager. Er hing een ongedwongen manier van zaken doen.

Operators genieten met TITAN optimaal gebruikersgemak en overzicht
LocatieBio-Energie Ede Noord kiest voor werkplekoplossing TITAN om het proces efficiënt in te richten. TITAN is uitgerust met grote 4K displays die de operators van Bio-Energie Ede Noord een duidelijke overzicht geven van het proces. De SCADA applicatie waarmee Bio-Energie Ede Noord werkt kan gepositioneerd worden over beide displays.

TITAN is de nieuwste generatie werkplekoplossing, uitgevoerd in een strak en compact design en voldoet aan alle normen en richtlijnen m.b.t. de ergonomie van 24uurs beeldschermwerkplekken. De compact werkplek maakt het voor Bio-Energie Ede Noord mogelijk om in de toekomst eenvoudig uit te bereiden.

Eenvoudig schakelen van bronnen met het Transform-N systeem

Binnen de werkplekoplossing TITAN worden alle bronnen geschakeld met het Transform-N systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat operators van Bio Energie Ede Noord bronnen vrij kunnen schakelen en positioneren. Het systeem is bedienbaar met één toetsenbord en muis. De PC-bronnen en camerabeelden van de verschillende locaties kunnen bediend en bekeken worden vanuit de centrale control room in Bio-Energie Ede Noord. Het binnenhalen van deze bronnen gebeurt door middel van Virtual Network Computing (VNC).

Christian van Kesteren, Plant Manager bij MPD Groene Energie licht toe: De derde installatie is afgelopen winter in gebruik genomen, dit is de drukste periode van het jaar voor ons. Dit was een mooie vuurdoop voor de operators om er mee te gaan werken. De operators van Bio-Energie Ede Noord ervaren het gebruik als zeer positief. Alle operators hebben al persoonlijke instellingen aangemaakt binnen het bronrouteringsplatform.

Voordelen:

  • Snel en eenvoudig voorschakelen van bronnen;
  • Bediening met slechts één toetsenbord en muis;
  • Aanmaken van eigen voorkeursinstellingen;
  • Compacte en ergonomische werkplek;
  • Schaalbaar en redundant systeem.

Meer weten over
onze toegevoegde waarde?

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Mark  de Greef
Mark de Greef - Senior Account Manager
LinkedIn Meer informatie
Paco Erkens
Paco Erkens - Senior Solutions Architect
LinkedIn Meer informatie
Harry  Witlox
Harry Witlox - Senior Project Manager