Terug naar alle projecten

DRU Cultuurfabriek

Om raadsvergaderingen van de gemeente Oude IJsselstreek naar een hoger niveau te tillen, is de conferentiezaal van de DRU Cultuurfabriek voorzien van een professioneel live registratie systeem. De DRU Cultuurfabriek, gevestigd in de vroegere ijzergieterij DRU in Ulft, is dé centrale ontmoetingsplaats voor culturele en creatieve activiteiten en inspirerende bijeenkomsten in de gemeente Oude IJsselstreek. Naast de raadzaal beschikt de DRU Cultuurfabriek o.a. over een theaterzaal, poppodium, grand café, bibliotheek, ROC, muziekschool, Oudheidkundige Vereniging en een Turks cultureel centrum. Door deze brede invullingen spreekt de DRU Cultuurfabriek verschillende doelgroepen binnen de gemeente aan. Jaarlijks komen er meer dan 250.000 bezoekers naar de DRU Cultuurfabriek.

Nieuwe raadzaal gemeente Oude IJsselstreek
De conferentiezaal van de DRU Cultuurfabriek is het domein van alle raadsvergaderingen van de gemeente Oude IJsselstreek. Wekelijks heeft de gemeente Oude IJsselstreek in de conferentiezaal 1 tot 3 vergaderingen.

De behoefte voor de nieuwe technische invulling is ontstaan tijdens de gemeentelijke hervormingen. Er is kritische gekeken naar een nieuwe huisvesting voor de raadsvergaderingen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de DRU Cultuurfabriek, een van de paradepaarden van de gemeente Oude Ijsselstreek. De nieuwe raadzaal is een grote stap vooruit. Het is daarnaast de chicste zaal van de DRU Cultuurfabriek. Bedrijven vinden het een erg prettige zaal voor presentaties. Een multi-inzetbare zaal die o.a. gebruikt wordt voor bedrijfspresentaties, conferenties, bruiloften en andere feesten gehouden.

De Gemeente Oude IJsselstreek is op 1 januari 2005 ontstaan door een gemeentelijke herindeling van de gemeenten Wisch en Gendringen. Het grootste dorp is Ulft, het gemeentehuis bevindt zich echter in Gendringen.

Daan de Bruijn, Hoofd Techniek bij DRU Cultuurfabriek licht toe: “Door de proactieve houding van INTER zijn wij in contact gekomen met elkaar. Een goede samenwerking alsmede de ligging van INTER om zodoende snel service te kunnen verlenen heeft DRU Cultuurfabriek doen beslissen om dit project met INTER in te vullen.”


Raadsvergaderingen streamen
Voor burgers is het mogelijk om openbare vergaderingen bij te wonen. Alle openbare vergaderingen worden live gestreamd via het internet. Het aantal kijkers varieert, op piekmomenten zoals bij verkiezingen of belangrijke beslissingen, kijken er circa 500 kijkers live mee. Door gebruik te maken van HD camera’s genieten kijkers van optimaal beeldkwaliteit, daarnaast loopt de presentatie in de zaal live mee, dit geeft online kijkers een gevoel van betrokkenheid. 

Het regieteam verzorgt de live registratie met het programma VMix. Met dit programma schakelt de regisseur de juiste beelden voor en worden eenvoudig titels toegevoegd. VMix is gekoppeld aan het streamingsplatform van de gemeente Oude IJsselstreek.  Met de komst van het nieuwe registratie systeem is de stap van analoog naar digitaal gemaakt. Digitale ontsluiting zorgt voor een betere beeldkwaliteit en is ook nog een stuk flexibeler.


Daan de Bruijn, Hoofd Techniek bij DRU Cultuurfabriek licht toe: Het regieteam heeft kort moeten wennen aan het nieuwe systeem. De gebruikers ervaren VMix als een prettig en overzichtelijk programma.  

Voordelen van het live registratie systeem:

  • Het bereiken van een grote doelgroep;
  • Eenvoudig schakelen van beelden;
  • Bediengemak voor het regieteam;
  • Optimale beeldkwaliteit voor kijkers.

Meer weten
over dit project?

Maak kennis met het team van INTER, dat betrokken was bij dit traject. Zij geven antwoord op al jouw vragen over de inrichting van deze ruimte. Van ontwerp tot realisatie en uitdagingen!

Neem contact met mij op
Meer informatie
Pepijn Bosgoed
Pepijn Bosgoed - Customer Support