Terug naar alle projecten

TEAM Terminal

TEAM Terminal is één van de grootste olie op- en overslagbedrijven in het Rotterdamse Europoortgebied. INTER heeft de control room voorzien van werkplekken, beeldroutering en het communicatieplatform ATLAS. Met het nieuwe systeem bedienen operators het complete op- en overslagproces en alle communicatie.

Om de operatie van TEAM Terminal draaiend te houden, werken op de terminal dagelijks 100 tot 150 medewerkers. Op de terminal bevinden zich 33 opslagtanks, die door verschillende systemen worden aangestuurd. Vanaf TEAM Terminal lopen ondergrondse leidingen tot Anwerpen en het Ruhr gebied. Het proces van op- en overslag van natte bluk en ruwe aardolie wordt vanuit de control room aangestuurd.

Integratie verschillende systemen
De behoefte om de control room te upgraden is ontstaan om bestaande systemen te integreren, zodat deze enkel bediend worden met één toetsenbord en muis. De nieuwe control room bestaat uit drie werkplekken en een videowall. TEAM Terminal maakt gebruik van een slimme KVM oplossing van IHSE voor flexibele beeldroutering. De indeling van de bronnen kunnen naar voorkeur ingedeeld worden. De geïntegreerde systemen zoals het camerasysteem, Vessel Docking Systeem en de SCADA applicaties zijn met de IHSE KVM oplossing snel en eenvoudig bedienbaar.

Geïntegreerde communicatie met ATLAS 
TEAM Terminal heeft ervoor gekozen de afhandeling van alle audio centraal te integreren in ATLAS. Binnen ATLAS zijn twee portofoonsystemen geïntegreerd, Deltalinqs om direct te communiceren met veiligheidsinstallaties en een eigen portofoonnetwerk voor communicatie op de terminal. Alle inkomende en uitgaande telefonie zijn ook geïntegreerd in ATLAS. Het voordeel voor de operators is dat de communicatiesystemen op een uniforme wijze aangestuurd worden, zonder weet te hebben van de onderliggende systemen.


Paul Schelfhout, Superintendent Operations bij TEAM Terminal licht toe: “De operators hebben bij het in gebruik nemen van ATLAS moeten wennen aan de nieuwe manier van werken. Het functioneert nu goed en de operator zien de voordelen in.”

Voordelen:
-       Snel en eenvoudig bedienen van bronnen;
-       Bediening met enkel één toetsenbord en muis;
-       Persoonlijke indeling bureaublad met bronnen;
-       Integratie verschillende systemen in één systeem;
-       Uniforme aansturen communicatie;
-       Touchbediening voor snel schakelen.

Meer weten over
onze toegevoegde waarde?

Neem contact op met één van onze collega's.

LinkedIn Meer informatie
Paco Erkens
Paco Erkens - Senior Solutions Architect
LinkedIn Meer informatie
Mark  de Greef
Mark de Greef - Senior Account Manager