Terug naar alle projecten

Treant OK's

De drie OK-complexen van Treant kiezen voor de inrichting van het digitale OK-systeem van INTER. Onlangs als eerste geïnstalleerd op de pendels bij locatie Refaja. Het iOK-beeldrouteringssysteem, voorziet de chirurg tijdens het opereren van informatie, zoals rechtstreekse kijkoperatiebeelden, lab-uitslagen of röntgenfoto’s. Doorslaggevend waren hogere kwaliteit en veiligheid voor patiënt én gebruiksgemak en ergonomie voor chirurg.

Het iOK-beeldrouteringssysteem van INTER voorziet de chirurg tijdens het opereren van realtime informatie. Dit kunnen rechtstreekse beelden zijn van de kijkoperatie waar hij op dat moment mee bezig is, maar ook lab-uitslagen of een röntgenfoto die in het EPD (elektronisch patiëntendossier) is opgeslagen.

Daarnaast is het mogelijk de kijkoperaties of bepaalde delen daarvan digitaal op te slaan en toe te voegen aan het EPD of te streamen naar ruimtes buiten de OK. Handig voor opleiding, supervisie of second opinions van medisch specialisten op afstand en tussen locaties. Voordeel voor het opererend team is dat ze tijdens het opereren niet meer heen en weer hoeven te lopen naar beeldschermen binnen of buiten de operatieruimte.

De schermen op beweegbare armen rondom de operatietafel zorgen ervoor, dat de chirurg op een comfortabele en ergonomisch verantwoorde manier kan opereren.


Meer lezen?
https://www.treant.nl/over-treant/nieuws/nieuw-ok-systeem-refaja-veiliger-voor-patient 

Meer weten over dit project? 

Maak kennis met het team van Inter, dat betrokken was bij dit traject. Zij geven antwoord op al jouw vragen over de inrichting van deze ruimte. Van ontwerp tot realisatie en uitdagingen!

Neem contact met mij op
Meer informatie
André  te Hennepe
André te Hennepe - Solutions Architect