Terug naar alle projecten

UMC Utrecht OK's

Het UMC Utrecht heeft 21 operatiekamers - verdeeld over 2 OK-complexen - geheel vernieuwd. Voorafgaand waren de twee Hybride OK's reeds verbouwd en opgeleverd. Er zijn diverse specialistische operatiekamers, maar toch zijn ze elk uniform ingericht met iOK videoroutering van INTER. 

Uniforme werkwijze met gebruiksvriendelijke bediening
"Op het gebruiksvriendelijk touchpaneel in de wand van iOK Beeldmanagement kiest het OK-team de monitoren waarop de beschikbare beelden - van OK-lamp, C-boog, microscoop, laparoscoop of anesthesiemonitor – getoond worden. Tevens worden in dit touchpanel audio, internetradio en plafondcamera bediend." aldus de Multimedia Consultant van het UMC Utrecht en Projectleider Multimediavoorzieningen op OK van de vernieuwde OK-complexen. Door de real-time beeldoverdracht - in HD resolutie en zonder kwaliteitsverlies - via het videorouteersysteem, is de chirurg in staat om te opereren vanaf de monitor. Dit is essentieel voor het UMC Utrecht bij het groeiend aantal minimaal invasieve ingrepen.

Rust op OK
Elke OK heeft een aangrenzende meekijkruimte, waar men via het videorouteersysteem kan meekijken en communiceren met het team. Dit beperkt onnodige deuropeningen en drukte op OK.

Voor een efficiënte eerstelijns support gebruikt UMC Utrecht het Management Informatie Systeem van INTER voor technisch beheer vanaf de werkplek. Zo kan men bij een melding direct de status van het systeem inzien, problemen lokaliseren en sommige direct oplossen. Het reduceert wachttijden en onrust op OK.

Voordelen digitale OK

  • Eenvoudige intuïtieve touch bediening
  • Volledig IP-gebaseerd, zonder compressie van beelden en minimale latency
  • Zelf schalende software, dus probleemloos uitbreiden met nieuwe medische apparaten
  • Voorbereid op implementatie van toekomstige OK-technieken

Meer weten over dit project? 

Maak kennis met het team van Inter, dat betrokken was bij dit traject. Zij geven antwoord op al jouw vragen over de inrichting van deze ruimte. Van ontwerp tot realisatie en uitdagingen!

Neem contact met mij op
LinkedIn Meer informatie
René  Steinmann
René Steinmann - Senior Account Manager