Terug naar alle projecten

Vernieuwde meldkamer Coöperatie ParkeerService

INTER heeft de compleet vernieuwde meldkamer van Coöperatie ParkeerService voorzien van ergonomische TITAN werkplekken in combinatie met de nieuwste visualisatie technieken. Coöperatie ParkeerService is een samenwerkingsverband van 15 gemeenten. Vanuit de vernieuwde meldkamer worden ruim 60 locaties gemonitord, bestaande uit parkeergarages, bus sluizen, stadsafsluitingen en terreinen. 

Probleem: een compacte ruimte
Coöperatie ParkeerService liep tegen het probleem aan dat de meldkamer geen ruimte had voor normale controle- meldkamerbureaus. Totdat de projectleider INTER tegenkwam op een vakbeurs. Daar stond INTER met de TITAN desk, een compact werkplekoplossing die beschikt over twee 4K displays voor optimale beeldkwaliteit. De werkplek voldeed volledig aan de wens en de laatste Arbonormen.

Ronald van der Weerd, Projectleider nieuwe meldkamer bij Coöperatie ParkeerService licht toe: “Helaas konden wij geen normale bureaus kwijt in de ruimte. Wij moesten op zoek naar een lean oplossing. De maatvoering van de TITAN werkplek was bijna precies zoals de architect het ontworpen heeft”.

Gemaakt voor groei
De nieuwe meldkamer is uitgerust met een systeem wat voorbereid is op uitbreiding. Indien er meer gemeenten aansluiten is dit geen probleem. Wat gezien de huidige ontwikkelingen zeker gaat gebeuren.

De meldkamer is de ultieme bundeling van taken. Zo worden gemeenten ontzorgd op het gebied van parkeren en vergunningen. Vanuit de meldkamer worden o.a. onderstaande processen uitgevoerd: - Afhandeling van problemen bij parkeergarages; - Bedienen stadsafsluiting/sluizen; - Contactcenter voor vragen rondom parkeerautomaten; - Contact met handhaving; - Protocollen per gemeente beheren en uitvoeren.


Slimme meldkamer
In de vorige meldkamer werd gewerkt met 14 verschillende systemen. Het kostte nieuwe operators soms wel een half jaar inwerken. Mede omdat er geen uniforme GUI was. Door alles te bundelen in één systeem is het werk voor de operator een stuk gemakkelijker geworden. Met de komst van slimme gebouwen, worden er binnen de meldkamer van Coöperatie ParkeerService flinke stappen gezet. Door actief data te monitoren is de bezetting van de meldkamer geoptimaliseerd en wordt er proactief gemonitord op storingen.

Ronald van der Weerd, Projectleider nieuwe meldkamer bij Coöperatie ParkeerService licht toe: “De samenwerking met INTER is super gelopen, alles is geleverd binnen de afsproken termijn zoals besproken. De medewerkers van de meldkamer zijn heel blij met de nieuwe werkomgeving. Het is echt een hightech meldkamer met o.a. bluetooth muziek, roommanagement, luchtbehandeling en bioritmisch licht”.

Meer weten
over dit project?

Maak kennis met het team van INTER, dat betrokken was bij dit traject. Zij geven antwoord op al jouw vragen over de inrichting van deze ruimte. Van ontwerp tot realisatie en uitdagingen!

Neem contact met mij op
LinkedIn Meer informatie
Bart Groot
Bart Groot - Account Manager