Terug naar alle nieuwsberichten

Blog #4 HCC: Erasmus MC vertrouwt op control room oplossingen van INTER en Barco

16 februari 2021

De nieuwe Control Room van het Erasmus MC is door systeemintegrator INTER onder andere uitgevoerd met Titan operator werkplekken en Barco OpSpace. Deze oplossingen helpen operators om ziekenhuisactiviteiten te bewaken en onder controle te houden.

Lees meer over dit bericht

Een veilige en efficiënte doorstroming

Om een veilig en efficiënt verkeer van in- en uitgaande patiënten, bezoekers en ziekenhuispersoneel te garanderen, maakt het Erasmus MC gebruik van een centrale meldkamer waar de routes van mensen en de toegangscontrole in en rond het ziekenhuis worden gemonitord. De meldkamer is ook de centrale locatie waar alle noodmeldingen en alarmen binnenkomen, zowel patiëntgebonden als afkomstig van de politie, brandweer, helikopterambulance of andere hulpdiensten.  

De nieuwe meldkamer

De nieuwe meldkamer heeft een Barco videowall, bestaande uit OverView KVD5521B LCD-panelen, en wordt aangestuurd door Barco's mediaplatform TransForm NDN-210 en grafische processoren. De controlekamer heeft ook drie OpSpace operatorwerkplekken, waarvan er twee worden gebruikt voor regelmatige monitoringactiviteiten, en één als back-up, of in geval van grotere calamiteiten die een extra operator nodig hebben. Van daaruit worden de ziekenhuisactiviteiten en het patiënten verkeer 24 uur per dag, 7 dagen per week, in verschillende ploegen van twee operators gemonitord.  


Alle bronnen in één werkruimte

De bronnen die de centralisten van het Erasmus MC moeten monitoren zijn zeer divers. Zo is er onder andere een bewakingscameranetwerk, een toegangscontrolesysteem, een parkeerbeheersysteem en een brandmeldingscontrolesysteem. Deze bronnen kunnen allemaal in een enkele layout worden gerangschikt, ongeacht op welk netwerk ze zich bevinden.  

Veiligheid en efficiëntie in bedrijfsvoering

"Op het vlak van flexibiliteit en werkplekergonomie is de installatie van de Titan operator werkplek in combinatie met Barco OpSpace een grote verbetering,” zegt Roy Wardenaar, centralist in de meldkamer van het Erasmus MC. "Maar OpSpace heeft ons ook in staat gesteld om met de veiligheid en efficiëntie van de bedrijfsvoering in het Erasmus MC grote stappen voorwaarts te zetten.”

Het project bij Erasmus MC werd opgeleverd door INTER in samenwerking met partner Barco

Meer weten over dit project?

Lees hier alles over dit project en bekijk de video

Trends, tips & tricks
in onze nieuwsbrief

1 keer per 2 maanden in jouw mailbox:

  • Een review over een presentatie middel.
  • Praktische tips van ons technisch team.
  • Kijkje in de toekomst, wat je kunt verwachten.

INSPIREER MIJ!

Bericht van onze lezers:

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven. Vaak zit er een tip bij die wij kunnen gebruiken of kunnen doorsturen naar een collega. Een aanrader voor personen met interesse voor technische ontwikkelingen.

Marleen
Projectmanager